Recent bag cravings

DIY | kimono sæt

 For første gang i evigheder er der endelig DIY-projekt på bloggen igen. I forgårs hev jeg symaskinen frem og i går blev jeg færdig med dette sæt i lysegråt georgette crepe. Farven og materialet egner sig nok mere til sommer og bare ben, end sorte strømpebukser, men jeg synes alligevel I lige skulle have guiden, før jeg nok pakker sættet væk indtil sommeren nærmer sig. Jeg overvejer at sy endnu et sæt i mørkegrønt silkevelour, som ville passe mere til vejret netop nu.

 photo Untitled 12.jpgNederdelen er syet efter denne guide med en længde på 60 cm. Jakken er syet efter mønster 24022 fra Stof og Stil (verdens bedste basismønster) med følgende ændringer:

 • istedet for at lave ærmerne smalle ved håndledet, som mønsteret ellers viser, så laves de lige så brede som ved ærmemønsterets skulder. Ærmerne bliver altså helt firkantede med undtagelse af skulderen, hvor mønsteret naturligvis bibeholdes. Derudover har jeg kortet ærmerne 10 cm op.
 • I åbningen af jakken klippes ca. 8 cm af i hver side, for at gøre den knap så jakke-agtig og mere kimono.
 • rundt i åbningen af kimonoen syede jeg et ekstra stykke stof, for at gøre den mere kimono-agtig. Stykket jeg brugte var 13 cm bredt (hvilket giver en bredde på 6,5 cm, da stykket foldes dobbelt). Se billeder.

.

Jeg brugte 180 cm (med en stofbredde på 140) til hele sættet. 60 cm til nederdelen og 120 cm til kimonoen. Stoffet kan findes lige her og koster 69,95,- pr. m. I alt endte sættet med at koste ca. 125 kr.

 photo IMG_1343.jpg photo IMG_1334.jpg

Jeg håber vejledningen gav bare en lille smule mening. Det er godt nok svært at beskrive, da jeg laver mange små ændringer hen ad vejen. Spørg endelig, hvis I har spørgsmål, så skal jeg gøre mit bedste for at uddybe yderligere.

bloglovin
   

13 kommentarer

 • Ida

  Hej, super fint sæt. har du også syet belægningen og nakkebelægningen i modellen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Er det skabelonen til ”Frakke og vest – 24022” – Lod du vær med at sy lommerne på, og hvordan har du lavet det fede touch med den foldede ved kragen og ned? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Espersen

   Yes, lommerne har jeg IKKE syet på. Stykket ved kraven er blot et laaangt rektangel der er foldet dobbelt og så syet på, hvis det giver mening? Ellers så spørg gerne igen! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej. Jeg ved ikke om det er mig der ikke har kigget godt nok efter – men er du gået ud fra en skabelon da du skulle lave jakken? Hvis du er, hvilken skabelon er det? :)
  Forresten et alt for lækker kimono sæt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er godt nok fin! Og virkelig godt materialevalg :)

  http://www.luckystarlouis.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Super fed DIY! Du er så kreativ og inspirerende! :-)
  Vil du uddybe, hvordan du har syet det ekstra stykke i åbningen fast?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Espersen

   Det kan du tro. Det ekstra stykke skal ikke syes sammen fra start. Fra start skal det altså være helt bredt. Det syede jeg på kimonoen, så syningen sidder på ydersiden, altså ikke fra vrangsiden af cardiganen (da cardiganen flagrer ret meget, når man f.eks. går, skal man ikke kunne se syningen). Nu kan syningen så ses fra ydersiden af cardiganen. Det er nu man folder det ekstra stykke stof, så det ligger dobbelt. Kanten foldes 1 cm ind og syes med fine sting. Der kommer altså en syning på ydersiden, som vist på billederne.

   Jeg håber det giver mening? Ellers må du endelig spørge igen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Slap aaaaf det er pænt Emsen :D :D love it!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Recent bag cravings