Et par af mine yndlings

JEG HAR BRUG FOR JERES HJÆLP: Spørgsmål til jagten på den perfekte krop

Kære læsere, jeg har brug for jeres hjælp! Jeg skal til AT-eksamen på mandag og vil i den anledning gerne bede jer om at bruge 2 minutter på at udfylde følgende spørgsmål. Undersøgelsen bygger på kvinders idealer og derfor bedes kun kvinder svare på følgende spørgsmål:

Din alder

View Results

Loading ... Loading ...

Hvem vil du mene sætter de kvindelige kropidealer?

View Results

Loading ... Loading ...

Føler du dig påvirket af mediernes syn på den perfekte krop?

View Results

Loading ... Loading ...

Er du tilfreds med din krop?

View Results

Loading ... Loading ...

Vil du mene, at der ville være færre patienter med spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi, overspisning og overmotionering), hvis modellerne i blade, musikvideoer og til modeugerne ikke var så tynde?

View Results

Loading ... Loading ...
6065262-radmager

Vil du mene, at denne model er er for tynd og udsender forkerte signaler til kvinder?

View Results

Loading ... Loading ...

Vil du mene, at modebloggere har indflydelse på de kvindelige kropsidealer?

View Results

Loading ... Loading ...

Til sidst vil jeg gerne bede jer lægge en kommentar, hvad I udseendesmæssigt helst ville ændre ved jer selv og hvorfor. Husk at skrive jeres alder i kommentaren!

Skriv gerne om I tror, at det er nutidens kropsidealer der påvirker jeres svar. Det er selvfølgelig helt anonymt og vil ikke blive brugt i anden sammenhæng udover min eksamen.

Jeg håber, at I vil hjælpe mig og svare så ærligt som muligt. I må meget gerne dele indlægget med jeres veninder, så jeg kan få så mange svar som muligt, så undersøgelsen bliver så pålidelig som muligt.

bloglovin

   

40 kommentarer

 • C

  Jeg er 15 år, 168 cm og jeg vejer 48 kg. Jeg vil egentlig helst holde min vægt for mig selv – selvom jeg er anonym. Jeg har det bare så dårligt med den, og jeg får opkastningsfornemmelser bare ved at tænke på den. Men jeg tror, at mit indlæg vil virkelig mere troværdigt, hvis jeg oplyser den.

  Jeg har en spiseforstyrrelse. Lysten til at faste, sulte og tabe mig svinger meget. I nogle perioder (mellem en uge og et par måneder) kan jeg faste i 2-3 dage, og så spise noget, som jeg kaster op igen. Andre perioder spiser jeg normalt – dog aldrig meget. I de perioder spiser jeg ca. 15 gr. havregryn med skummetmælk, en 500 ml drikkeyoughurt til frokost og almindelig aftensmad. De perioder bliver kortere og kortere og de dårlige perioder længere og længere. Jeg er godt selv klar over mit problem, men jeg er bare ikke i stand til at gøre noget ved det, for et eller andet sted har jeg jo heller ikke lyst til at spise og tage på. Jeg vil jo gerne være lettere, tyndere, smukkere.
  Siden starten af januar i år har jeg tabt mig 10 kg. Jeg har stadig ikke nået mit mål. Jeg løber 6 km eller cykler 19 km hver dag. Jeg er velfungerende udadtil, og det er faktisk ikke sådan, at jeg tænker meget over mit udseende og min vægt i hverdagen. Jeg kan godt holde ud at se mig selv i et spejl. Dog helst uden mad i maven. Jeg er ikke sådan en, der bryder sammen hver dag, eller benytter sig af falske smil. Jeg ER glad.

  For mig har det intet med medierne eller lignende ting at gøre. Det er mig selv og kun mig selv, der vil se vægttab, og det er mig selv, der presser mig til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Hvis jeg havde muligheden, ville jeg allerhelst ændre mine lår, baller og ben. Grundet at jeg har det, man kalder for “ridebukser”, synes det ser utrolig kikset ud, når jeg i forvejen er utrolig tynd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg har haft en spiseforstyrrelse på et tidspunkt, og var aldrig glad. Hver dag var styret af tanker om mad, og skyldfølelse hvis jeg spiste eller drak noget. Jeg blev mindre og mindre, men aldrig tilfreds – for ideen om, at jeg lige skulle tabe 2 kg mere dukkede op igen, så snart jeg nåede et mål.
  I dag er jeg fri for alt det ovenstående, men desværre også en smule mere rund end jeg selv foretrækker. Har en timeglas figur, så meget af det sidder på mine hofter og den nedre del af min mave, hvilket jeg gerne vil ændre på. Men det bliver med motion og sund kost denne gang! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Mine ben/hofter/ankler måtte gerne være slankere, hvilket er et ønske jeg i høj grad mener, hænger sammen med nutidens ideal -> drengede kvinde-kroppe med smalle hofter og tynde ben.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg bliver så påvirket af menneskerne omkring mig, at jeg selv føler jeg skal tabe mig. Der er så mange tynde – og tildels undervægtige mennesker i min omgangskreds, at jeg med min vægt mit i det “normale” for min højde, føler mig tyk.
  Selvom jeg ved det famøse thigh gap i virkeligheden er en dårlig ting, vil jeg så gerne have det. Og den flade mave, de tynde stænger og i det store billede bare en krop der i virkeligheden er FOR tynd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • inpatientanorexic.

  mine ben og mave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hvis det at have thigh gap ikke var blevet så hypet, ville det nok ikke være det jeg ville ændre, men efterhånden er det så populært, at det nok det, jeg ville ændre ved mig selv – altså at jeg gerne ville have et thigh gap.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Jeg har en lille drøm om at få lavet mine bryster større, hvilket er noget jeg er ret utilfreds med på min krop. Jeg synes helt sikkert modebranchen påvirker unge piger til at være unaturligt tynde. Jeg tror ikke på, at de helt tynde modeller er hverken sunde eller lykkelige. Når det kun er udseendet, der er vigtigt for unge piger glemmer man fuldstændig de virkelige værdier i livet. Jeg er selv 16 og tænker som sagt også rigtig mege på min krop og mit udseende, så jeg er ikke bedre selv. Jeg ville bare ønske at fokus ikke lå så meget på det ydre, som det gør.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg vil rigtig gerne have mine lår/numse mindre og slippe af med appelsinhuden! Jeg har tabt mig ca. 18 kilo, men store lår og appelsinhud ligger desværre til familien (på min mors side er alle kvinderne små og bredrøvede), så jeg kan ikke rigtig slippe af med det. Men jeg prøver :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • R

  17

  Jeg vil egentlig gerne ændre nærmest alt. Min mave (skal være mere markeret), arme (væk med mormorarme), ansigt (synes jeg har et tykt ansigt), mine lår, underlår, hænder, mit hår (fordi det er så tyndt, og hårfarven er heller ikke særlig flot), min hudfarve (er aaaalt for lys i huden, så jeg kan nærmest ikke gå med hvidt tøj eller sort, så ser det helt forkert ud!) herudover vil jeg gerne være højere (er 1,72 cm, så føler mig ret lav til tider)

  Tror cirka det var det, jeg ville ændre ved mig selv. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • e

  Jeg synes det er super forkert, når man siger, at modellerne er for tynde. Jeg er enig i, at det er forkert, når modeller tvinges til at tabe sig, hvis det ikke er nødvendigt, men jeg kan ikke se problemet i, at modellerne er en mule mindre om livet en os andre. Jeg synes det er helt fint, at der er noget ‘uopnåeligt’ ved disse – ligesom at designeren gerne vil have, at tøjet ser eksklusivt ud.

  Nå, men til spørgsmålet, så ville jeg helst ændre mine ben, da jeg synes de er en smule mandede :D Generelt set har jeg dog ikke så meget, jeg føler, jeg kan tillade mig at klage over. Jeg er godt klar over, at det ikke er normalt at se ud som dem i bladene, så derfor er det heller ikke noget, der præger mig så meget.

  Forresten, så er jeg 17 :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  21

  Ville gerne at mine arme og lår/ ben var mindre. Har altid haft store lår og på trods af et stort vægttab er det stadig dem der går mig på. Håber dog på at kunne ændre det ved endnu mere træning og sund kost! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvis jeg skulle ændre noget ved min krop, så ville jeg ønske en stabil vægt, så jeg ikke skulle tænke over, hvad jeg spiser og hvor meget jeg motionerer. Jeg er ikke overvægtig, men frygten for at blive det sidder i mig.
  Jeg tror vi påvirkes af, hvilke idealer samfundet hylder: De succesrige, smukke og sunde mennesker. Og i disse år er sund lig med slank og veltrænet.

  Held og lykke med eksamen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  21 år :) Skulle jeg ændre noget ville jeg gerne have lidt større bryster – men kun ad den naturlige vej – altså være skabt anderledes ;-) Vil ikke proppe noget kunstigt ind for at skabe det :) En lidt mere tonet mave ville heller ikke være ad vejen – men er jo ikke så ivrig efter det, at jeg gider gøre det store ved det.. Jeg er heldigvis også spinkelt bygget i forvejen :) En lille fis på 1,60 m :) Men højden (eller manglen på samme ;-) ) har jeg egentlig vænnet mig til og lært at værdsætte! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er 19 :-) hvis jeg kunne ændre noget ved mig selv skulle det være mine akne ar og så måske ændre min højde en smule (er 1;65), da min krop ville være mere velproportioneret så ;-) men jeg ville for alt i verden ikke opgive mine feminine træk som mine lår, hofter og bryster! en gang hadede jeg mine kurver og ville super gerne tabe mg, men da jeg stoppede med at følge med i mode verdenen og begyndte at læse livsstils blogs og blogge som din, begyndte mit indre kropsideal at ændre sig til det sunde billede det er i dag :-) Men det har været en lang process!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvis jeg kunne ændre noget, ville jeg gerne være højere, bare 1.65 ville være lækkert. Det har nok ikke så meget med modeindustrien og medierne at gøre, mere at det ville være praktisk :-)
  Jeg er 18

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er 18 år, og jeg er stort set tilfreds med min krop. Sommetider kunne jeg godt tænke mig at se lidt ældre ud, for jeg synes ikke selv, at jeg ligner en på 18… men jeg ved ikke helt, hvad jeg præcis skulle ændre, og andre mennesker synes også det er noget vrøvl. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg ville gerne have mindre lår, en mere markeret mave og en smallere talje.
  Jeg tror at medierne/reklamerne og mode-verdenen har en stor del af ansvaret for kropsidealet.
  Og jeg tror ikke, at mænds forventninger til hvordan vi kvinder skal se ud påvirker os særlig meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg er 18. Jeg har i længere tid synes at min røv var for stor (str. 38/40) og det er ikke at være for stor, men i forhold til modellerne på catwalken, så er det stort. Og været ked af de “ride lår” jeg er indehaver af, men er blevet meget mere tilfeds med lår og røv pga medier, rollemodeller osv. Hvis man ser på Rihanna eller Beyonce, så er det jo mere end okay at have lidt røv og lår. Så jeg er faktisk blevet påvirket positivt at omverdens syn på kvindernes kroppe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Jeg synes i høj grad at det er mænds forventninger til hvordan kvinder skal se ud der påvirker nogen. Det er ihvertfald hvad jeg selv oplever.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Jeg har meget “grove” træk, så jeg ville bestemt ikke være ked af, hvis jeg var en smule spinklere/mere feminint bygget (19 år).
  For to år siden blev jeg ramt af anoreksi… Selvfølgelig er det ikke medierne, der er baggrunden herfor. Jeg kom forholdsvis hurtigt og “smertefrit” ud af spiseforstyrrelsen, men medierne gør det ikke ligefrem nemt for mig, som er sindssygt usikker på mig selv, nu at skelne mellem sundt/usundt, når det kommer til krop og herunder kost og træning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvis jeg skulle ændre noget, så ville jeg have længere ben, af den simple årsag, at min krop ville se mere velproportioneret ud.

  Held og lykke med eksamen – jeg selv skal også op i AT på mandag :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er lidt træt af, at der altid er en hetz mod tynde kvinder. Jeg synes normale kvinder fylder mere og mere i mediebilledet. Se bare H&M’s kampagne med den kurvede Beyonce. Der er en grund til, at det stadig er de tynde kvinder uden former som dominerer catwalken. – dt ser bare pænere ud, sorry to say! Og hvis det var normale piger der dominerede modeindustrien, hvor skal vi så gøre af det unikke? – de høje, ranglede piger, som der findes megt få af? – Og som i forvejen kæmper fordi de ikke altid lige er et hit hos fyrene og mangler former.. Jeg synes istedet man skal nyde at man ser ud som flertallet af kvinderne i befolkningen , og dermed give fåtallet (de tynde formløse kvinder) lov til at pryde i modeindustrien – det er jo smukt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Inderst inde er det ikke mit udseende jeg allerhelst vil ændre, men det jeg ser, når jeg kigger i spejlet. Jeg vil allerhelst ændre min vrangforestillling af mit udseende.
  Jeg har over det sidste halvandet år tabt mig næsten 20 kg, men kæmper stadig med indre dæmoner over hvordan jeg så ud før. (Selvom det ikke var vildt slemt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  (21) Jeg lider af anoreksi, og er helt sikker på, at vores samfund har været medvirkende til, at jeg kom så langt ud.
  – jeg ville egentlig bare tabe nogle kilo, og jeg har aldrig været overvægtig. NU har jeg tabt 25kg uden problemer og det er et helvede. :-)
  – man skal satme være glad for sine former..
  Fuck hvad andre siger – fuck hvad medierne siger. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alina

  Jeg er 22, og jeg ville ændre min højde. Jeg 1,57 meter, hvilket jeg normalt ikke har noget imod, men nogle gange er det svært at finde tøj, der passer, for eksempel. Jeg har heller aldrig været meget god til sport som et resultat. Jeg tror ikke, der ønsker at være højere kommer fra print branchen, fordi i de fleste billeder, du kan ikke rigtig fortælle, hvordan tall modellerne er – kun at de er meget tynde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg er tynd, har en lav fedtprocent og er godt trænet. Jeg er bare et af de mennesker der får volumiøse lår i stedet for lange slanke lår. Hvad jeg dog ikke ville give for tynde ben og det der mellemrum mellem lårene. Men nej nej. Genetik giver mig brede korte lår der ikke passer til mit ellers spinkle ydre! -.-

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er 23. Udseendemæssigt vil jeg gerne have mindre lår, fladere mave og mere tonede arme, fordi jeg godt kan lide det slankere/mere tonede look. Men ikke nok til, at jeg kan tage mig sammen til at gøre noget ved det, for dybets set er jeg jo sådan set okay tilfreds med mit udseende (og elsker mad ;) ). At jeg dybest set er tilfreds, er nok bl.a. pga. tidens(/mine) kropsidealer, eller i hvert fald den eksponering der er af den ‘almindelige’ krop. Jeg kigger ikke på de kz-tynde modeller og tænker ‘wauw, gid det var mig’, men får primært mine ‘model’-billeder fra ganske almindelige blogs, med folk i ganske almindelige størrelser. Og det har påvirket mig positivt, ligesom jeg måler mig i min omgangskreds/mennesker på gaden, for at se, hvad jeg synes er pænt. Jo, jeg synes en slank krop er det pæneste, men det er bare ikke alt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg har været rigtig tynd og haft problemer med at tage på. Nu har jeg taget på og fået en flot kvindelig krop! Jeg er tilfreds!
  Held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Jeg er 19 år gammel.
  Jeg er faktisk overordnet ret tilfreds med min krop. Jeg ville dog gerne have lidt mindre, og mere trænede lår.
  Jeg tror bestemt, at nutidens kropsidealer påvirker mig og mine holdninger. Den store fokus på det at være fit, har gjort, at jeg selv er blevet endnu mere determineret i min træning, og at jeg higer efter, at være trænet frem for blot slank.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  (18 år)
  Jeg ville nok gerne have et par centimeter lagt til højden, men har på en eller anden måde accepteret at det ikke sker (voksealderen er vist slut for mit vedkommende).. Udover det så ville jeg gerne være en smule mere fit, men det er kun mig selv der skal tage mig sammen til at få røven ned til fitness ;)
  P.S. Held og lykke med AT :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina K

  Pige på 18 – snart 19.
  Jeg har altid været yderst utilfreds med min krop. Har været på grænsen til undervægtig, men blev senere i den grad også meget overvægtig. Har altid haft problemer med yoyo-vægt og det at have et normalt og sundt forhold til mad. Enten bliver det for usundt, og andre gange for sundt. Har været igennem overspisning, trøstespisning og smugspisning, men også perioder med opkast, sultestrejke og afføringsmidler.
  Lige pt. er jeg ved en total livsstils ændring med masser af motion og god mad. Jeg har droppet mærkelige kurer og spiser sundt og varieret (så det mætter) og dyrker dagligt motion i fitness. Her lader jeg mig også inspirere af ed det man i fitness verdenen kalder “cheatday”, hvor man f.eks må spise en stor is hver søndag (man nyder den mere når den har været savnet – og med bedre samvittighed) (man er knapt så lækkersulten også). I dag gør jeg ikke kun dette for at være simpelt slank (selvfølgelig vil jeg have mindre lår og en flad mave), men fordi jeg kan lide at træne og har fået en nyt syn på hvad den perfekte krop er, (veltrænet og stærk), – men gør det også af helbredsmæssige årsager som er opstået. Ved at jeg lever sådan har jeg haft en positiv udvikling ved at jeg fysisk er stærkere og psykisk er gladere – generelt har jeg meget mere overskud og energi. Min filosofi er den dag i dag at hvis man skal have sig en god vane kan man allerede danne den fra en ung alder.
  Medierne påvirker mig i den forstand at de inspirere mig og motivere mig til et mål, ligeså vel som de frister mig når der kommer en Oreo eller Marabou reklame på tv.
  Vil mene at det der påvirker mig mest er min omverden som kæresten, familien og vennerne – de er alle slanke og sunde. Det betyder meget for mig hvilket indtryk jeg gør på fremmede – ligeså vel som det indtryk jeg får af andre. Desværre så har jeg selv et negativt syn på stærkt overvægtige mennesker – specielt hvis de er utilfredse over deres eget udseende. Ved ikke om det er min fortid med spiseforstyrrelser der stadig har magt over mine bagtanker…. Man kan vel se ud som man vil – men kun ændre sig for sin egen skyld. Så længe det bliver gjort på en god og sund måde – og lever efter kost eksperters og de lægelige råd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er 19.
  Personligt kan jeg mærke en tydelig påvirkning, fra ALLE faktorer omkring mig. For nogle år siden ville jeg virkelig gerne tabe mig. Jeg havde haft en dårlig periode hvor jeg var blevet meget tynd, men da jeg blev “glad” igen, kom flere kilo på – desværre. Nu hvor det er virkelig hypet af være “fit”, kan jeg mærke det tiltrækker mig meget mere. At se stærke smukke piger på Instagram og Tumblr, gør at jeg får trænet og spist sundt. Hvilket jo er smadder godt!! Desværre ser jeg flere og flere af mine veninder der tager dette alt for “tungt”, og simpelthen stopper med at spise, for at opnå nogle idealer deres krop simpelthen ikke er skabt til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  (18 år) Jeg er undervægtig og ville gerne tage omkring 5-10 kilo på før jeg er tilfreds med min krop. Det er ikke så meget medierne der påvirker mig, men andres mening og syn på mig. Jeg er bange for at folk tror jeg gerne vil være så tynd, eller at jeg er syg. På den måde kan det godt være at det er de moderne kropsidealer der påvirker mig, da der er kommet mere fokus på at kvinder ikke skal sygeligt tynde. Samtidig vil jeg rigtig gerne bare have en sund krop, og hverken være for tynd eller tyk, men perfekt! Men hvem vil ikke gerne det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg ville virkelig gerne tabe mig, så den der irriterende delle på maven kunne forsvinde, og mine lår kunne blive lidt mindre – eller i hvert fald bare fastere. Jeg vil dog ikke af med min figur, for den er jeg ret tilfreds med. Den er nemlig ret kvindelig, med de helt rette kurver :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg er undervægtig, og vil gerne tage et par kilo på før jeg er tilfreds med min krop.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Hmmm… Mine lår og min mave! Sidst nævnte er dog noget jeg aldrig bliver tilfreds med igen da jeg har fået kejsersnit og musklerne vil altid være lidt anderledes der… Men aret er pænt;) lårene er for store, men har heller ikke smidt graviditets kiloene endnu;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er egentlig ret tilfreds med mine proportioner, så essentielt ville jeg nok gerne smide nogle kilo, men bibeholde min overordnede kropsform.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Jeg er virkelig utilfreds med min krop. Jeg er 170 høj og vejer 54 kilo. Nogle gange kan jeg bryde sammen foran mig selv i spejlet, fordi jeg bare ser “en fed ko”. Jeg har på 3 år taget 12 kilo på, og jeg ville ønske jeg kunne tabe dem igen.
  Dog er der mange af mine veninder der siger “åh, gid jeg havde en spiseforstyrrelse!!”
  Der har jeg været, og jeg ønsker ikke at prøve det én gang til, det er forfærdeligt. Folk ved ikke hvad de snakker om, når de siger at de gerne vil have en spiseforstyrrelse.
  Desuden synes jeg at medierne burde tænke sig om, når de bruger de tyndeste piger i deres reklamer. Istedet burde de virkelig tage at bruge normale, sunde piger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Jeg ville gøre min mave mere markeret, og derigennem få fjernet dellen. Og så vil jeg gerne at mine mormorarme forsvandt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et par af mine yndlings