Tuesday crush

Odense newbie guide

Jeg kom på en lille idé her for nylig. Nu er det efterhånden to år (to år – det er lang tid!) siden jeg flyttede til Odense. Jeg tænkte derfor, at jeg ville lave en newbie-guide til de af jer, som lige er flyttet til byen eller som flytter til Odense i den nærmeste fremtid.  Der er selvfølgelig mange steder i Odense, hvor jeg ikke har været, som derfor ikke er at finde på listen. Listen er derfor en samling af mine personlige favoritter.

Den bedste kaffe to stay: Nelle’s Coffe & Wine, som både ligger på Brandts torv og i Overgade. Den lille smalle på Vestergade kan helt klart også anbefales.

Den bedste kaffe to go: Coffee & Eat på Kongensgade.

Bedste cocktails: Den Smagløse café på Vindegade, Goma på Kongensgade, Bar Rar på Dronningegade og Skt. Gertruds Café på Jernbanegade. Forbered dig dog på, at Gertruds er fyldt med 40+ desperate singler i weekenden efter kl. 22.

Her skal du drikke vin: Nelles Coffee & Wine.

Her skal du drikke øl: Carlsens Kvarter på Hunderupvej og Christian Firtal i Vintapperstræde.

Her skal du danse: LA bar i Vintapperstræde og Boogies i Nørregade. LA er altid en god idé i en kæmpe brandert, og Boogies er mørk, afslappet og mangfoldig. Mange af mine veninder er ikke vilde med Boogies, men jeg kan godt lide de lidt alternative steder.

Bedste morgenmad: Café Skt. Gertrud på Jernbanegade.

Bedste frokost: Eydes Gastro Pub på Kongensgade. Deres hyggebræt til 149 kr. er perfekt til deling og en favorit hos mig.

Bedste spisested aften, high budget: Pasfall i Brandts Passage. Virkelig lækkert, som i virkelig lækkert.

Bedste spisested aften, medium budget: Bar Snik Snak på Jernbanegade.

Bedste sushi to go: Umashi på Vestergade. Her er desuden 20 % studierabat.

Bedste sushi to stay: Goma på Kongensgade. Det er en japansk restaurant, og det hele er bare lækkert. Her kan du også får østers, og hver fredag fra 16-18 er der østers til 15 kr. og cocktails til 50 kr.

Bedste italienske pizza: Mamas på Klaregade. Før kl. 16 fåes deres pizza og pasta til 79 kr to stay, og de koster altid 79 kr to go.

Bedste snaskede pizza: Piccolo på Vestergade. De har også åben om natten, og deres pizza kurerer alle tømmermænd.

Bedste burger: Burger Anarchy på Gravene er virkelig, virkelig lækkert. Derudover kan jeg godt lide Café Chino i Brandts Passage.

Bedste bagel: Bagelboden på Vestergade.

Bedste indisk takeaway: Classic Indian på Dalumvej er virkelig lækkert (det ligger i Odense SV, men de leverer), men Indisk Masala på Søndergade er billigt og godt.

Billig og god frisør: Hos Peter på Kongensgade. Det koster 240 kr., og de er SØDE.

High budget shopping: Dr. Adams i Pogestræde har et rigtig godt udvalg i Mads Nørgaard, Acne, Peter Jensen, Alexander Wang og Marc by Marc Jacobs. Lidt en love-hate – de har lækre sager, men det er ret så svingende om de gider hjælpe dig. Regn ikke med de siger hej til dig, selvom du er den eneste i butikken. Derudover så ligger der Den Lille Ida på Klaregade, som har mærker som Isabel Marant og Stelly McCartney, og Happel i Gråbrødrestræde har mærker som Balmain og Mulberry.

Low budget shopping: Odense har alle high street-butikkerne både inde i byen og ude i Rosengårdscenteret. Zara ligger dog udelukkende i Rosengårdscenteret. Den bedste H&M ligger på Vestergade – her har de også den eneste Trend-afdeling i byen.

Bedste interiørbutik, high-end: Lerche Design på Rosenbæktorv.

Bedste interiørbutik, budget: Sinnerup på Vestergade. Deres møbler er til IKEA-priser.

Her skal du købe dagligvarer: Lidl på Slotsgade. Det nærmeste supermarked til mig, og jeg fucking elsker Lidl. Forevigt. Gå efter deres Deluxe produkter og klap dig selv på skulderen over dit utrolig lave madbudget.

Bedste bland-selv-slik: Slikparadis på Kongensgade.

Bedste specialiteter: Mamas specialiteter på Klaregade for italiensk, Klingenberg på Vestergade for ost og pølse.

Bedste vinhandel: Vinspecialisten i Slotsgade.

Bedste bager: Kræs for smag på Vestergade. Altid. Her er 5 boller for 50 kr., og deres smørbagte chokoladeboller er byens bedste. Wendorff på Asylgade har også virkelig godt morgenbrød.

Her skal du gå i biografen: Café Biografen. Der er 10 kr studierabat, og hvis du kommer efter kl. 21, så er der yderligere 10 kr rabat. Man kan derfor nøjes med at slippe med 60 kr, hvis man er studerende og kommer efter kl. 21.

En hyggelig gåtur: Snup en kop kaffe med og gå den lange tur rundt om Odense Å. Gå langs Langelinje hjemvejen og kig på alle de store villaer. For en kortere tur, så er Munke Mose og Eventyrhaven mine favoritter.

Her skal du sole dig om sommeren: Munke Mose er et paradis om sommeren. Snup dine veninder og et tæppe under armen og nyd solen.

newbieguide1. Nelle’s Coffee & Wine, 2. Goma, 3. Bare Snik Snak, 4. Coffee & Eat, 5. Eydes Gastro Pub, 6. Café Skt. Gertrud

I må meget gerne tilføje jeres favoritsteder i kommentarfeltet – jeg glæder mig til at høre fra jer!

bloglovin
   

12 kommentarer

 • Sofie

  Lækker guide! Jeg må dog tilføje Il Gusto i Vindegade som is-farvorit! Manden der har den er italiener. Desuden så er Bazaren også et favoritsted – fantastisk sted.

  Og så skal du prøve en bruger på Eydes. Det er seriøst godt, og et af de eneste spisesteder, jeg bliver ved med at vende tilbage til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en fin guide, jeg bliver helt glad for vores skønne by.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kommer helt til at savne lille Odense efter det her indlæg. Dejligt at byen blomstre med så mange fine steder. :)
  Det skal lige siges at det bedste indiske takeaway (I min optik) i Odense er fra den indiske i Bazar Fyn. Og også med rimelige priser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et skønt indlæg – jeg vil tjekke nogle af de steder ud, som jeg endnu ikke har besøgt! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvem Hos Peter kan du anbefale? :)
  Dejlig guide!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Espersen

   Ih, jeg kan simpelthen ikke huske, hvad hun hedder! Hun siger altid bare, at jeg skal spørge efter ‘hende den mørke’, haha :-)
   Hun er ihvertfald rigtig dygtig og simpelthen så sød.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Jeg har været inde på deres frisører. Og jeg vil skyde på, at det er hende der hedder Burcin så! :-) Tak for tip! Måske jeg skal få mig en tid i påsken!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Riviera bar – mega lækker pizza, til cirka 65 kr. Du kan dog også selv vælge hvilket pynt du vil have på. Den ligger på Læssøegade, næsten ved siden af Bar Sushi :) og bliver da glad i hjertet, når du synes H&M Vestergade er bedst ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Hej med dig og velkommen til Odense. Må jeg supplere . Bedste teater Momentum (tjek studiepriser). Bedste is: II gusto i Vindegade. Prøv iøvrigt kaffebaren i den gamle station ved Fruens bøge tæt på skovsøen. .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Super fin guide! Dog bliver jeg nødt til at nævne La Piazzetta i Vindegade, som ultimativt laver Odenses bedste autentiske italienske pizza (de er italienere derinde) :D det er altså efter min mening meget meget bedre end Mamas! Prøv dem, hvis du endnu ikke har været der! :D

  De har forresten også en lækker isbutik ved siden af, Il Gusto :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Soup Stone cafe er også klart et besøg værd og studentervenlige priser (ca 50 kr for en portion)
  – Grønttorvet onsdag og lørdag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  La piazzetta helt klart! minder meget om mammas, men bedre efter min smag :) det er også dem der har il gusto som i øvrigt laver de bedste is!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tuesday crush