Ombre hair

Tanker om hvad der skal ske efter sommerferien

Om nogle få måneder er jeg færdig med gymnasiet, og så er der jo lige det med hvad der skal ske bagefter. En læser spurgte, om jeg ikke ville lave et indlæg om mine tanker omkring sabbatår og mine tanker om det. For at være ærlig, er det lidt svært, da det jo kun er planer, og jeg kan jo ikke sige om jeg pludselig ombestemmer mig, når studiet nærmer sig.

Som tingene er nu, regner jeg ikke med at tage et sabbatår, men derimod starte direkte på studie efter sommerferien. Jeg ved, hvad jeg vil læse, og jeg ved, hvor jeg vil læse det henne. Jeg har som sådan ikke behov for et skolefrit år, selvom jeg for tiden er så skoletræt. Jeg ved godt, at uni bliver hårdt – men det kommer til at handle om noget, som jeg rent faktisk interesser mig for. Stort set alle mine veninder vælger at tage et sabbatår – men det er for enten at arbejde, rejse ud i verden eller for at samle erfaring til et senere studie.

Jeg har ikke rigtig behov for at skulle ud at rejse for en længere periode, og så er det jo også virkelig svært at få arbejde.

Jeg kan lige fortælle, at jeg planlægger at læse Humanistisk Informatik på Aalborg Universitet. Tankerne om det skulle være i København eller i Aalborg har også været der. Min tidligere kæreste ville gerne læse i København, så det har også været til overvejelse, da det ville være tåbelig at flytte så langt væk fra hinanden. Jeg ved godt, at man ikke skal ændre sine planer for andre, men det kommer man vel altid lidt til. Derudover så ville det gøre det en del nemmere med bloggen, da stort set alle events, pressedage, butiksåbninger foregår i København. Og så er der jo også modeugen. Lige nu bor jeg jo også mange timer væk fra København, så det bliver jo ikke så meget anderledes i Aalborg. Man skal også huske at Danmark jo ikke er større end det er.

Som det er nu er mit valg altså faldet på Aalborg. Min storebror bor der og mange af mine veninder vil læse i Aarhus og det er jo kun en times kørsel fra Aalborg. Derudover så er Aalborg en virkelig hyggelig by og de virker til at have et rigtig godt studiemiljø. Og så kan jeg komme til at bo så lækkert i Aalborg til ok penge. Selvom København trækker meget, så har jeg bare mere der trækker mig i Aalborg. På den måde, kan jeg også bo tættere på mine veninder, når flere af dem flytter til Aarhus. Havde man nu kunne læse Humanistisk Informatik i Aarhus havde det nok været en mulighed også, men det kan man desværre ikke.

Jeg kan ikke sige om jeg ændrer mine planer inden den tid nærmer sig, da der kan nå at ske virkelig meget. Hvis der dukker et rigtig fedt job op, så kan det sagtens være, at jeg vælger at rykke studiet et år. Det samme gælder med København – det kan sagtens være, at jeg ombestemmer mig og flytter derover alligevel.

De fleste af mine veninder vælger at tage et sabbatår efter ferien, så det trækker selvfølgelig også lidt, at blive hernede sammen med dem. Heldigvis så ved jeg, at de vil komme og besøge mig så tit de kan, og ellers så kommer jeg jo også hjem engang imellem. Aalborg er trods alt ikke længere væk end 3 timer i bil.

Til sidst skal det lige siges, at det ikke skal lyde som om at alle muligheder bare er åbne. Snittet i København ligger lige på vippen af det jeg regner med at få, så det ville højst sandsynligt kræve, at jeg søgte en kvote 2, hvilket så først ville blive til marts næste år. Men hvis jeg finder ud af, at jeg bare vil til København, så skal må jeg vente til jeg kan søge den kvote 2 og så må jeg finde på noget sjovt at lave imellemtiden. Og mon ikke også jeg kan det?

Okay, nu blev det virkelig langt, så jeg vil bare lige hurtigt opsummere: Planen er Humanistisk Informatik i Aalborg efter ferien. Men hvis andet (og måske bedre) dukker op, så kan det sagtens være, at jeg vælger at tage et sabbatår. Det skal heller ikke udelukkes, at jeg vælger København, men jeg føler nok mest for Aalborg.

bloglovin
   

3 kommentarer

 • Line

  Hej Emma

  Da jeg skulle flytte hjemmefra for 5-6 år siden (hvorfor er det så svært at tælle tilbage i tiden!?) vaklede jeg også meget mellem Aalborg og København. Jeg endte med Aalborg af mange af de samme grunde som du ridser op….og et år efter flyttede jeg til København. Hvis København trækker så meget i dig, så synes jeg simpelthen du skal gå med den mavefornemmelse.

  Held og lykke :)

  Kh.
  Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stine

  Hej Emma
  Jeg synes det lyder som en god plan – har selv tanker om humanistisk informatik og er stor fan af Aalborg som by! Jeg håber meget vi må følge dig igennem forløbet :-)
  Ha’ en god weekend

  Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • emmoemmo

   Det må I helt sikkert :-)
   Du må også have en god weekend! (du fik mig faktisk lige til at tro at det rent faktisk var fredag ;-))

   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ombre hair